dilluns, 16 de gener del 2012

2ª Entrega: On som?

Com hem arribat aquí?

Diria que bàsicament per tres causes:

1. Des de l'inici del sistema capitalista podem trobar diferents concentracions de recursos. O sigui, ja de sortida existien diversos estatus.

2. Certes dinàmiques "involuntàries", han seguit promovent la concentració d'aquest capital.

3. Com diu en Raimon Samsó: "El problema d'aquest món és l'excés d'egoisme. O dit d'una altra manera: la manca d'amor". Aquesta frase és extrapolable a l'actuació d'una part d'empreses, institucions, organitzacions...

De manera que l'objectiu d'acumular recursos materials ha portat a idear variades directrius, algunes de més subtils i d'altres de més barrudes que han donat com a resultat una realitat on el poder econòmic és superior al poder polític. No és estrany doncs que algunes decisions que es prenguin a nivell polític persegueixin interessos "un pèl" contraposats a la qualitat de vida dels ciutadans que representen.

I això, fins quan?

Diria que el límit depèn de nosaltres. De fins on estem disposats a aguantar.

Recordeu el joc del "Monopoly". Què passa quan pocs jugadors acumulen les caselles que generen més ingressos? El joc estona avorrit, oi? En el cas de la versió real, no només és torna avorrit, sinó que també cruel.

Tot plegat em porta a demanar: Si aquest sistema capitalista (que no deixa de ser una abstracció humana), fa patir a tants i tants milions de persones, per què no el canviem?

Continuarà,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada