divendres, 13 de gener del 2012

1ª Entrega: On som?

Una de les feines més importants en un procés de coaching és, prendre consciència de la situació "real" del client. Sinó sabem que és el que va malament, difícilment hi podrem incidir. Anem doncs a fer aquest pas.

On som com a societat? (Valen aportacions, és clar).

A mi em sembla que el que més ens preocupa actualment és la situació econòmica. Quina? Podríem parlar de Catalunya, Espanya, Europa,... Crec però, que tothom ja s'ha adonat que si alguna cosa està plenament globalitzada, aquesta és l'economia o podríem parlar del capital. Aquí ja tenim un primera curiositat:

  • Vivim en un món on el capital es pot moure lliurement (en alguns casos sense haver de pagar cap mena d'impost), mentre que les persones tenen restriccions, depenent aquestes del lloc d'origen del individu, dels seu estatus econòmic i finalment, del país al qual es vulgui dirigir.

I què passa amb aquest capital?

(He de dir que jo no soc una gran entesa en el tema, no soc economista - si voleu podeu mirar el meu currículum http://www.albasimon.com/index.php/curriculum - però, des de fa un temps estic intentant entendre per què la gent del meu voltant està perdent de forma significativa el seu nivell adquisitiu).

Doncs, si intentem explicar-ho com per a nens de 4 anys, la cosa aniria així:

"Hi havia una vegada un món on s'hi podien trobar diferents mars, en cadascun d'aquests mars hi havien diferents peixos depredadors, els peixos grans s'anaven menjant els petits però, de mica en mica, en alguns mars varen començar ha arribar d'altres peixos depredadors més gran que venien d'altres mars, aquest darrers, cada cop eren més grans i els mitjans anaven desapareixent." (Igual us recorda al que va passar al Parc de l'Agulla amb els silurs).

Podeu llegir més informació al respecte a: http://www.utopia.pcn.net/pobreza.html

Continuarà,...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada